Over ons

Addo Stuur

Addo Stuur (1953) is auteur van meer dan 140 boeken voor jonge en oudere computergebruikers en voormalig ontwikkelaar van educatieve software. Als pionier schreef hij 'Windows voor Kinderen' in 1995 en dat werd uitgebreid een reeks van educatieve software programma's  waarvan er meer dan een miljoen exemplaren verkocht zijn. Basis voor het succes was het vooraf testen met kinderen.

In 2000 maakte hij de overstap naar boeken voor ouderen. In de voorgaande jaren merkte hij dat ook zij graag met de computer wilden leren werken, maar daar wel wat hulp bij konden gebruiken. Er volgenden titels als 'Windows 98 XP voor Senioren' en 'Internet en e-mail voor senioren' tot aan 'Digitale fotobewerking voor senioren'. Veel van deze boeken waren echte bestellers en behoorden tot de top-10 van bestverkochte non-fictie. De boeken van Addo Stuur waren zo populair omdat ze op een heel eenvoudige manier stap-voor-stap de lezer wegwijs maakten op de computer. Duidelijkheid, visuele ondersteuning, herhaling én rekening houden met mogelijke fouten waren hierbij sleutelprincipes. Ook werden de boeken altijd uitvoerig getoetst met proefgebruikers, ook door de TU Twente als voorbeeld van 'minimal instruction'

Door zijn achtergrond als orthopedagoog en zijn jarenlange ervaring van ICT voor senioren heeft Addo Stuur perfect inzicht in de gebruikersvereisten en verwachtingen van ouderen. Hierdoor kan hij u diepgaand en specialistisch adviseren over de gebruiksvriendelijkheid van uw app voor senioren.

Links

Sanne Stuur

Na velen jaren in het onderwijs en onderzoek, werkt Sanne Stuur (1983) nu in de softwareontwikkeling. Als dochter van Addo heeft zij het denken over computers en gebruiksvriendelijkheid letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Al vanaf jonge leeftijd was zij als proefpersoon en assistent-redacteur betrokken bij de ontwikkeling van Addo’s boeken en softwarepakketten. Tegenwoordig werkt zij als frontend developer, designer en UX-researcher bij een ICT bedrijf gericht op de zorg.

Sanne vult Addo’s ervaring aan met haar hedendaagse kennis van trends in web- en appdevelopment en usability onderzoeksmethoden. Met haar inzicht in psychologie opgedaan als docente en onderzoekster kan zij u bovendien helpen uw (oudere) gebruikers beter te begrijpen.  Samen zijn Sanne en Addo  als ’senior usability experts’ in een perfecte positie om u te adviseren over knelpunten in uw applicatie én mogelijke oplossingen hiervoor.

Links